grillowanie

Majówka już za miesiąc! A więc czas na grilla 🙂

Grillowanie, to przyjemne spędzanie czasu wolnego. Poprzez gotowanie na świeżym powietrzu, w towarzystwie znajomych i rodziny, a nie w tradycyjnej kuchni. Dania zrobione na grillu znacznie się różnią od dań przyrządzonych na co dzień, smażonych czy duszonych. Do przygotowania potraw na grillu nie używa się tłuszczu co pomniejsza ich wartość kaloryczną. Na grillu można także zrobić własną pizzę, domowego kebaba czy hot doga, wystarczy trochę kreatywności i odpowiednich dodatków.

Smaczne grillowanie

Do grillowania używamy mięsa, drobiu, ryb, a także warzyw (papryki, cebuli, cukinii, pieczarek). Mięso obowiązkowo musi być świeże i dobrej jakości. Dobry sposobem jest zamarynowanie mięsa przed pieczeniem, będzie wtedy smaczniejsze. Taką marynatę można przyrządzić samemu, wystarczy połączyć ze sobą pół szklanki oliwy z ulubionymi ziołami i dwoma łyżkami przecieru pomidorowego. Do przyrządzenia pizzy posłużą nam koncentraty pomidorowe i sosy do pizzy. Przygotowane dania z grilla najchętniej zjadamy z dodatkiem ketchupu, musztardy i różnych dipów z dodatkiem bazylii i ostrej papryki.

grillowanie

Na rynku jest wiele lubianych i popularnych producentów keczupu jak na przykład Kotlin, Heinz, Pudliszki. Marki te od wielu lat obecne na Polskim stołach, przyciągają bogatą ofertą produktów i dbałością o jakościowe składniki. I tak w swojej ofercie posiadają ketchupy bez konserwantów, z dodatkiem bazylii i czosnku, łagodne, na ostro, do kebabów, do hot dogów, ziołowe, a nawet z malinowych pomidorów. Idealne zarówno do dań z grilla, zapiekanek, frytek i konsumowania pizzy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *